Skocz do zawartości


Zdjęcie

ciasto orzechowo-kokosowe

ciasto niskowęglowe dietetyka odchudzanie dieta słodycze

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 rooda

rooda

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 postów

Napisano 15 October 2015 - 16:51 PM

Ostatnio wygrzebałam w necie przepis na mega ciasto. Z racji tego, ze uwielbiałam słodycze to nie mogłam go sobie odmówić, a jest na prawdę mniam.
zapodaję wam przepis: 

- 40g orzechów włoskich
- 60g płatków migdałowych

- 80g czekolady gorzkiej
- aromat waniliowy (kilka kropel)

- 15g odżywki białkowej (dowolna firma)
- 3 jajka
- 10g kakao naturalne
- 300g chudego twarogu 0,5 %
- słodzik (wg uznania)
- 50g płatków owsianych
- 100 ml mleka 0,5 %
- 50g wiórków kokosowych

 

w mleku rozpuścić słodzik, dodać do twarogu + aromat i zblendować to. później oczywiście płatki owsiane (ja je zmieliłam) + jaja + białko+kakao+połowę migdałów - i to wszystko porządnie wymieszać. Do blaszki, dorzucamy orzechy i posypujemy resztą wiórek. wystarczy 30 minut w 190 stopniach.

Miałam zrobić zdjęcie ale za szybko znikło. :D

 



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 Bartosz Klimowicz

Bartosz Klimowicz

    Moderator

  • Moderators
  • 26274 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 15 October 2015 - 16:59 PM

Wlasnie brakuje fotki :D

Trening & Dieta Online - Zapraszam na Konsultacje :)

https://www.facebook...osz.klimowicz.7


#3 rooda

rooda

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 postów

Napisano 15 October 2015 - 17:03 PM

Ale wyglądało ładnie! lekko przyrumienione, troszkę chrupiące. Pozwoliłam sobie nawet na odrobinkę cukru pudru na górze (tak wiem wiem, ale raz w roku mogę sobie pozwolić na kaprys :D)

#4 Bartosz Klimowicz

Bartosz Klimowicz

    Moderator

  • Moderators
  • 26274 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 15 October 2015 - 17:04 PM

Mozna i cześciej takie kaprysy :)

Trening & Dieta Online - Zapraszam na Konsultacje :)

https://www.facebook...osz.klimowicz.7


#5 Przemek Raszkiewicz

Przemek Raszkiewicz

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4351 postów

Napisano 15 October 2015 - 23:15 PM

Nast razem prosimy o fotke bo tak nie ma na czym oka zawiesić :P

Rozpiski treningowe, układanie diet online

 

Zapraszam na mój fp: https://www.facebook...klikamy like :D

 

a tutaj mój dziennik treningowy: http://rbforum.pl/pr...aszkiewicz-t37/


#6 Anka Kowalska

Anka Kowalska

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 373 postów

Napisano 23 October 2015 - 18:37 PM

To coś dla mnie! Uwielbiam zarówno kokosy, jak i orzechy w każdej postaci. Nie mogę sobie jednak pozwolić na zbytnie szaleństwo, bo muszę liczyć kalorie,a le Twojego ciasta chętnie spróbuję ;)

#7 wikolsky2

wikolsky2

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 23 October 2015 - 18:49 PM

Czy bez białka ono też wyjdzie? Czy jest ono potrzebne, żeby zachować dobrą konsystencję ciasta? Jak dodam błonnik w proszku to chyba nie popełnię żadnej zbrodni, prawda? :)

#8 Bartosz Klimowicz

Bartosz Klimowicz

    Moderator

  • Moderators
  • 26274 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 23 October 2015 - 20:22 PM

Mozesz i błonnik i białko , białko nadaje smak

Trening & Dieta Online - Zapraszam na Konsultacje :)

https://www.facebook...osz.klimowicz.7


#9 Anka Kowalska

Anka Kowalska

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 373 postów

Napisano 24 October 2015 - 14:37 PM

Myślę,że jajko pełni tu rolę nie tylko spoiwa, ale i spulchniacza, do tego rzeczywiście daje smak.Jeśli jednak zostawisz żółtko i dodasz błonnik,powinno być dobre.Nie zaszkodzi spróbować,a nuż wyjdzie super.Byłaby to świetna alternatywa dla uczulonych na białko kurze.

#10 Bartosz Klimowicz

Bartosz Klimowicz

    Moderator

  • Moderators
  • 26274 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 24 October 2015 - 14:42 PM

Pytała o białko w proszku

Trening & Dieta Online - Zapraszam na Konsultacje :)

https://www.facebook...osz.klimowicz.7


#11 Anka Kowalska

Anka Kowalska

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 373 postów

Napisano 24 October 2015 - 14:50 PM

Myślę,że jajko pełni tu rolę nie tylko spoiwa, ale i spulchniacza, do tego rzeczywiście daje smak.Jeśli jednak zostawisz żółtko i dodasz błonnik,powinno być dobre.Nie zaszkodzi spróbować,a nuż wyjdzie super.Byłaby to świetna alternatywa dla uczulonych na białko kurze.

#12 Bartosz Klimowicz

Bartosz Klimowicz

    Moderator

  • Moderators
  • 26274 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 24 October 2015 - 15:06 PM

Ładny Double :D

Trening & Dieta Online - Zapraszam na Konsultacje :)

https://www.facebook...osz.klimowicz.7






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ciasto, niskowęglowe, dietetyka, odchudzanie, dieta, słodycze

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych