Skocz do zawartości


Zdjęcie

Cukier złodziej witamin i pożywka dla candidy albicans.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 K44

K44

    Moderator

  • Moderators
  • 8263 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 25 September 2015 - 14:40 PM

Czy komuś się to podoba czy nie, cukier tak jak alkohol, leki i narkotyki to wróg naszej naturalnej flory bakteryjnej. Odpowiedni stan naszych jelit to warunek pozwalający na to, by system odpornościowy naszego organizmu działał zawsze sprawnie i dbał o nasze zdrowie. Cukier tymczasem jest zabójcą naszych przyjaciół bakterii naturalnie zasiedlających nasze jelita i wpływa negatywnie na równowagę kwasowo-zasadową, co samo w sobie ma bardzo negatywny wydźwięk między innymi w postaci tego że nadmiar amoniaku musi być usuwanu przez nerki. Układ immunologiczny nie tylko jest odpowiedzialny za to żebyśmy dawali sobie radę z przeziębieniem ale jego upośledzenie może wpływać na zapadanie na chorbę hashimoto, atropowe zapalenie skóry, stwardnienie rozsiane.
Stwierdzone zostało też że stan mikroflory bakteryjnej ma związek z czynnością receptorów wiążących estrogeny o brak niektórych bakterii znacząco wpływa na ich rozkład. Co w połączeniu z wysokim cukrem we krwi i obniżonym przez to testosteronem przynosi niezbyt interesujące efekty. Żeby było jeszcze ciekawiej cukier jest też dobrą pożywką dla candidy która w warunkach negatywnej równowagi flory bakteryjnej przygotowuje się do ataku na nasz organizm a cukier jest jej ulubionym "suplementem". Cukier jest także dobrym przyjacielem i żywicielem rozwijających się nowotworów. 
Skupiając się na grzybie candida, rośnie on odwzajemniając się bólami i wzdęciami brzucha oraz gazami. Candida w jelitach może zaś jeszcze przetważać cukier na ulubioną truciznę wielu ludzi czyli alkohol. Cukier do przemiany metabolicznej wykorzystuje zgromadzone rezerwy w organizmie, co prowadzi do niedoborów m.in. witamin z grupy B, wapnia i magnezu, cukier znacząco zaburza też ich wchłanianie. Dodatkowo sprzyja niedoborom fosforu, chromu i miedzi oraz obniża ilość witaminy E we krwi. Organizm żeby zapobiec zakwaszaniu przez cukier pobierze w ostateczności minerały z tkanek... 
 

  • bondo, Antek i Piotr LIBERATORE Nowak lubią to

Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 Piotr LIBERATORE Nowak

Piotr LIBERATORE Nowak

    Treningi personalne, Konsultacje, Trening & Dieta - rozpisyw

  • Moderators
  • 7435 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 25 September 2015 - 14:49 PM

Ciekawy materiał - Lubię to ;)

Trening & Dieta - rozpisywanie, Treningi personalne, Konsultacje

https://www.facebook...iotr.nowak.5070


#3 remyk

remyk

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 postów

Napisano 25 September 2015 - 18:08 PM

O cukrze mam troszkę takich punkcików do przytoczenia :P 

 
Uszkadza układ odpornościowy.
Zaburza równowagę minerałów i witamin w organizmie.
Może powodować wzmożoną aktywność, zdenerwowanie, trudność koncentracji, u dzieci rozkapryszenie.
Podnosi stężenie trójglicerydów.
Obniża reakcję obronną na infekcje bakteryjne.
Może spowodować uszkodzenie nerek.
Obniża dobry cholesterol HDL, może podwyższać zły cholesterol LDL.
Prowadzi do niedoboru chromu.
Ułatwia wystąpienie raka piersi, jajników, jelit, prostaty i odbytu.
Zwiększa poziom glukozy i insuliny na czczo.
Powoduje niedobory miedzi.
Zaburza wchłanianie wapnia i magnezu.
Osłabia wzrok.
Podnosi poziom neurotransmitera – serotoniny.
Może powodować hipoglikemię – obniżone stężenie cukru we krwi.
Może powodować nadkwasotę.
Podnosi poziom adrenaliny u dzieci.
Pogłębia zaburzenia wchłaniania u osób z problemami jelitowymi.
Przyspiesza starzenie się organizmu.
Ułatwia wpadnięcie w alkoholizm.
Powoduje psucie się zębów.
Przyczynia się do otyłości.
Zwiększa ryzyko choroby Crohna – zapalenia jelit i owrzodzenia jelita grubego.
Pogłębia chorobę wrzodową.
Zaostrza objawy artretyzmu.
Zaostrza objawy astmy.
Może spowodować infekcję Candida albicans (drożdżyca, kandydoza, grzybica układu pokarmowego – grzybica jelit).
Może wywołać grzybicę różnych narządów (w tym grzybica pochwy ).
Może spowodować powstanie kamieni żółciowych.
Może wywołać choroby serca.
Może wywołać zapalenie wyrostka robaczkowego.
Może zaostrzyć objawy SM – stwardnienia rozsianego.
Może spowodować hemoroidy.
Może spowodować pojawienie się żylaków.
Zwiększa odpowiedź na glukozę i insulinę u kobiet stosujących pigułki antykoncepcyjne.
Prowadzi do paradontozy.
Przyczynia się do osteoporozy.
Powoduje zakwaszenie śliny.
Zmniejsza wrażliwość insulinową.
Prowadzi do zmniejszenia tolerancji glukozy.
Może zmniejszyć poziom hormonu wzrostu.
Może podwyższyć cholesterol.
Może zwiększyć ciśnienie krwi.
Powoduje senność i zmniejszoną aktywność u dzieci.
Może wywoływać migreny.
Zaburza absorpcję białka.
Powoduje alergie pokarmowe.
Wywołuje cukrzycę.
Może spowodować zatrucie ciążowe.
Może wywołać egzemę u dzieci.
Może spowodować chorobę wieńcową.
Może uszkodzić strukturę DNA.
Może zmienić strukturę białka.
Może przyspieszyć starzenie się skóry zmieniając strukturę kolagenu.
Może spowodować zaćmę.
Może spowodować rozedmę płuc.
Może spowodować arteriosklerozę.
Może zwiększyć ilość wolnych rodników we krwi.
Obniża zdolność funkcjonowania enzymów.
Nasila aromatazę, obniża testosteron, zwiększa poziom złych estrogenów, obniża dobrych
Powoduje cuchnące stolce, luźne stolce, zaparte stolce,kamykowate stolce, cuchnące gazy, zapalenie okrężnicy, hemoroidy, krwawienie przy oddawaniu stolca, konieczność używania papieru toaletowego
Powoduje obniżenie erekcji i libido a także problemy z płodnością.
Powoduje krwawienie dziąseł i hemoroidy
Wywołuje zakwaszenie organizmu
Na skutek długotrwałego spożycia nadmiaru cukrów prostych może rozwinąć się cukrzyca ( cukrzyca typu 2, cukrzyca typu 1, cukrzyca ciążowa ).
 
 
10 sposobów rujnowania Twojego zdrowia przez CUKIER *
 
1. Cukier postarza: powoduje utratę gęstości tkanki łącznej, degradację elastyny i kolagenu, wzrost wolnych rodników i oksydantów
 
2. Cukier odbiera męskość: powoduje obniżenie poziomu testosteronu na rzecz estrogenu
 
3. Cukier ogłupia: uzależnia, powoduje niepokój, depresję, kłopoty z pamięcią i uczeniem się
 
4. Cukier osłabia: spożycie 1 łyżeczki cukru blokuje Twój system odpornościowy na ponad godzinę
 
5. Cukier okrada: do strawienia cukru ustrój potrzebuje wapnia i magnezu m.in. z Twoich zębów i kości, cukier powoduje też niedobory witamin (z grupy B, wit. E) i mikroelementów (chrom, miedź) 
 
6. Spożycie cukru zwiększa ryzyko szeregu nowotworów: piersi, jajników, prostaty, przewodu pokarmowego, wątroby, płuc i innych organów
 
7. Cukier podnosi poziom homocysteiny, trójglicerydów i „złego” cholesterolu,
 
8. Cukier sprzyja zaparciom, hemoroidom, próchnicy, otyłości, napięciu przedmiesiączkowemu (zatrzymuje wodę w organizmie), policystycznym jajnikom (zaburza gospodarkę hormonalną), endometriozie, astmie, padaczce, ADHD, chorobom serca, krążenia i autoimmunologicznym, problemom ze skórą, tarczycą i stawami
 
9. Cukier sprzyja zaburzeniom przewodu pokarmowego: rozrost Candidy, choroba Crohna, zespół jelita drażliwego, kamienie żółciowe, owrzodzenie jelita grubego
 
10. Cukier sprzyja niedomaganiom oczu: krótkowzroczność, katarakta, zwyrodnienie plamki żółtej
 
* rafinowany przemysłowo (nie dotyczy cukrów występujących naturalnie np. w owocach).


#4 K44

K44

    Moderator

  • Moderators
  • 8263 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 26 September 2015 - 09:54 AM

Niektóre z tych podpunkcików warto na pewno rozwinąć w kilku zdaniach, bo mechanizm negatywnego działania cukru jest wyjątkowo ciekawy...

#5 łabudzki

łabudzki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 424 postów

Napisano 30 September 2015 - 15:47 PM

to może rozwinę punkt dotyczący starzenia się organizmu i struktury DNA, bo właśnie podwyższony cukier we krwi ułatwia nieenzymatyczną glikozylację także DNA czy kolagenu a produkty tego procesu czyli AGE wpływają zarówno na proces starzenia neuronów jak i organów wewnętrznych

#6 Anka Kowalska

Anka Kowalska

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 373 postów

Napisano 02 November 2015 - 16:08 PM

Cała skarbnica wiedzy.Aż miło poczytać.Szkoda, że to, co zazwyczaj dobre, jest nie zdrowe.Już odzwyczaiłam się od słodyczy,ale kiedyś,to nieźle szalałam.

#7 Antek

Antek

    Gaduła

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 postów

Napisano 14 April 2016 - 18:18 PM

fuck sugar ! Cukry i transy też już od tego mocno odbijam i uważam na ich bytność w moim codziennym jadłospisie, to nie tylko niszczy zdrowie ale i sylwetke bardzo mocno i już sie o tym zdążyłem przykładnie przekonać jak w krótkim czasie można zepsuć nimi forme :)



#8 K44

K44

    Moderator

  • Moderators
  • 8263 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 15 April 2016 - 13:13 PM

Jedynie na ładowanie mają zastosowanie i na cheata raz na jakiś czas ale nie codziennie błagam...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych