Skocz do zawartości


Zdjęcie

Grzyby z parowaru

grzyby

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 anastazja

anastazja

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 postów

Napisano 25 July 2018 - 18:42 PM

Dla mnie sezon na grzyby w tym roku już się rozpoczął. Dziś od rana uzbierałam pół kosza borowików. Myślicie, że mogłabym je ugotować na parze z jakimiś warzywami i podać do tego brązowy ryż? Dbam ostatnio o linię, więc nie chciałabym z nich robić sosu grzybowego, ani jajecznicy. Próbowaliście kiedyś gotować w ten sposób grzyby? Może macie jakiś sprawdzony przepis?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 krzychu28

krzychu28

    Gaduła

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów

Napisano 26 July 2018 - 12:41 PM

Generalnie o ile kojarzę to same grzyby mają bardzo niewiele kalorii ponieważ w znacznej części składają się z wody. W związku z tym przyrządzenie ich na parze powinno być z punktu widzenia kaloryczności bardzo ok. Pozostaje jeszcze kwestia smaku.



#3 miro szewczuk

miro szewczuk

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 postów

Napisano 27 September 2019 - 06:33 AM

Te grzyby to chyba w ogóle się nie trawią?





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: grzyby

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Wiktoria Patrzałek