Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jakie mięso?

Mięso Zrzucamy kilogramy

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 anastazja

anastazja

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 postów

Napisano 29 June 2018 - 08:10 AM

Zastanawiam się jakie mięso prócz piersi z indyka i z kurczaka nie zaszkodzi nam przy redukcji wagi. Na tą chwilę nie mam żadnego pomysłu. Może jakaś nietłusta ryba? Jak sprawa stoi z dziczyzną? Jakies mięso należy do niskokalorycznych?

Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 Gunsout

Gunsout

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 5764 postów
  • LocationPoznań

Napisano 29 June 2018 - 08:50 AM

Na pewno ryby będą dobrym wyborem. Z mięs można też rozważyć włączenie do jadłospisu krolika.

Body Engineers Polska

http://www.bodyengineers.pl


#3 katarzynaczarna

katarzynaczarna

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 411 postów

Napisano 29 June 2018 - 10:44 AM

Można jeszcze wołowinę. Czerwone chude mięsko, ma mnóstwo żelaza, białka i witamin. Ja mogłabym jeść codziennie i najlepiej surową ;) Takie atawistyczne mam zapędy.



#4 alotti

alotti

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 29 June 2018 - 10:51 AM

Łopatka wieprzowa ma stosunkowo niewiele tłuszczu w porównaniu z innymi częściami wieprzowiny. Zawiera co prawda tłuszcze nasycone (te złe) ale niewielka ilość tego tłuszczu codziennie nie wyrządzi nam żadnej szkody. Osobiście często stosuję polędwiczki wieprzowe W odchudzaniu najważniejsze jest unikanie węglowodanów. Ryby również są bardzo dobre w naszej diecie, artykułów jest bardzo dużo na temat ryb które powinniśmy stosować i w jakim etapie czy redukcja czy masowanie.



#5 reva

reva

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1596 postów

Napisano 29 June 2018 - 12:16 PM

Kurczaka bym unikał, chyba że masz dobre źródło tego mięsa. Pewniejszy jest indyk. Ryba też będzie ok, poza pangą bo to w ściekach żyje. Tuńczyk tylko białe mięso. Wołowina również się nada. 



#6 anastazja

anastazja

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 postów

Napisano 29 June 2018 - 20:31 PM

Niestety nie jestem smakoszem wieprzowiny :( Szczególnie jeżeli chodzi o dania na ciepło. Nie chodzi tu tylko o jej wartości odżywcze ale i o smak. Nie mniej jednak dziękuję za radę!

 

Łopatka wieprzowa ma stosunkowo niewiele tłuszczu w porównaniu z innymi częściami wieprzowiny. 


Na pewno ryby będą dobrym wyborem. Z mięs można też rozważyć włączenie do jadłospisu krolika.

Nie próbowałam nigdy królika, ale słyszałam, że w smaku jest podobny do kurczaka. To prawda? Zupełnie zapomniałam o tym mięsie, dziękuję za inspiracje!



#7 katarzynaczarna

katarzynaczarna

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 411 postów

Napisano 30 June 2018 - 22:35 PM

Łopatka wieprzowa to raczej nie jest chyba najlepsze część wieprzowiny, raczej najlepsze są albo polędwiczki albo po prostu schab. Wieprzowina zresztą nie jest najlepszej jakości mięsem i lepiej sobie ją w ogóle darować.



#8 sesachoti

sesachoti

    Bywalec

  • Members
  • PipPip
  • 40 postów

Napisano 05 July 2018 - 13:25 PM

Na początku ludzie piszą, że stosujemy kurczaka potem zmienia się wszystko bo już kurczak nie dobry. Ja stosuje kurczaka, indyka, polędwiczki. Czasami jak poproszę panią to zrobi mi z piersi z kurczaka mięso przemielone to tez jest fajna alternatywa gdy chcemy zrobić sobie jakieś kurczakowe klopsiki. Raz jadłem mięso z królika to jakoś nie podchodzi mi, schab czasami wrzucam do swojej diety jak mam ochotę. Dlaczego nie łopatka wieprzowa? dla mnie okej również produkt dla urozmaicenia.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Mięso, Zrzucamy kilogramy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych