Skocz do zawartości


Zdjęcie

Mięso bez tłuszczu

mięso

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 anastazja

anastazja

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 postów

Napisano 27 July 2018 - 18:36 PM

Jak proponujecie przygotować mięso z kurczaka, żeby nie dodawać do obróbki tłuszczu? Czy jedynym sposobem jest gotowanie? Wiele osób uważa, że można pierś usmażyć bez oleju na patelni, ale jak dla mnie jest wtedy strasznie sucha. Fajnym sposobem jest popularny papirus, ale niestety doczytałam, że na nim także znajduje się trochę tłuszczu. Co z pieczeniem? Mięso np. z piersi kurczaka nie wyschnie w piekarniku, jeżeli nie zamarynujemy go w przyprawach z dodatkiem oliwy?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 reva

reva

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1596 postów

Napisano 02 August 2018 - 13:38 PM

W piekarniku Ci nie wyschnie. No chyba, że będziesz trzymać go tam nie wiadomo ile godzin. Ja robię kurczaka/indyka na teflonie bez dodatku oleju itp i nie wychodzi mi suchy.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mięso

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych