Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ogórki małosolne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 katarzynaczarna

katarzynaczarna

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 postów

Napisano 07 July 2018 - 18:58 PM

Ogórki małosolne mają właściwości probiotyczne, mają mało kalorii, a  poza tym są także  cennym źródłem witamin: C, K i E oraz witamin z grupy B.

Robicie sami czy kupujecie?

Jak nie mam czasu to kupuję, ale lubię zrobić sama bo nie chwaląc się zupełnie wychodzą mi naprawdę świetne.

Robię tak: na jeden litr wody jedna łyżka soli, dodaję do słoika koper, czosnek i chrzan. Zalewam wodą i ogórki po 2 dniach są gotowe. Nic prostszego, a ile frajdy :)



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 fitlover

fitlover

    Gaduła

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 29 July 2018 - 20:50 PM

Zdecydowanie robimy sami. Moja rodzina uwielbia ogórki małosolne właśnie ze względu na specyficzny smak i samą ich zawartość. Jest też sporo frajdy przy ich robieniu, a i można podjadać już następnego dnia, co skrzętnie robimy. Polecam każdemu! Nie jest to skomplikowane ani czasochłonne.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych