Skocz do zawartości


Zdjęcie

Przepis na szaszłyki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 wojowniczka99

wojowniczka99

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 360 postów

Napisano 28 July 2018 - 21:26 PM

Co zrobić, żeby szaszłyki po zgrillowaniu nie były suche? Chodzi mi o takie z piersi kurczaka, ponieważ ostatnio mogę jeść tylko to mięso. Może powinniśmy ją jakoś specjalnie marynować? Ja do tej pory po prostu sypałam mięso przyprawą do kurczaka i oblewałam oliwą z oliwek. Jakie warzywka najlepiej dodać do mięsa, po to aby było soczyste i lepiej smakowało? Macie swój ulubiony przepis na drobiowe szaszłyki?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 milanka

milanka

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 postów

Napisano 28 July 2018 - 22:35 PM

Ja jestem człowiekiem, który może jeść szaszłyki z kurczaka...z kurczakiem :D Jak zrobić żeby kurczak na szaszłyku nie był suchy? Przede wszystkim małe kawałki - inaczej faktycznie w środku będzie suchawy. Przyprawa do kurczaka jak najbardziej, niektórzy moczą kilka godzin w marynacie, ale to średnio zdrowe. Polecam między kawałki kurczaka powkładać krążki cebuli - to również powinno zapobiec suchości i dać fajny smak. Ja często jeszcze wkładam czerwoną paprykę. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych