Skocz do zawartości


Zdjęcie

Przyrządzanie ryby a jej wartości odżywcze

ryba przyrządzanie smażenie ryby wartości smażenie ryby obróbka obróbka ryb kwasy

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Igor Tamarski

Igor Tamarski

    Stały Bywalec

  • Members
  • PipPip
  • 86 postów

Napisano 24 February 2019 - 13:35 PM

Sądzicie że obróbka i przyrządzanie ryb może jakoś szkodliwie wpływać na mięso i wartości odżywcze ryby?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 R.Nowicki

R.Nowicki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 postów

Napisano 25 February 2019 - 08:00 AM

Z pewnością ma tu znaczenie sposób obróbki

#3 SadPrincessFIT

SadPrincessFIT

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3254 postów

Napisano 25 February 2019 - 08:32 AM

Owszem :) smażenie jest bardziej ryzykowne pod kątem niszczenia korzystnych kwasów tłuszczowych.

#4 jaguś96

jaguś96

    Maniak

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów

Napisano 25 February 2019 - 12:09 PM

O szkoda :angry: bo ja rybkę to tylko smażoną lubię  :wub:



#5 SadPrincessFIT

SadPrincessFIT

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3254 postów

Napisano 26 February 2019 - 08:58 AM

O szkoda :angry: bo ja rybkę to tylko smażoną lubię  :wub:

Nie martw się bo te różnice w utlenianiu korzystnych lipidów nie są jakieś znaczące przy pieczeniu czy smażeniu, ale chociażby rodzaj oleju na którym się smaży już może decydować o tym czy większe straty będą :)

#6 R.Nowicki

R.Nowicki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 postów

Napisano 28 February 2019 - 08:26 AM

To jaki rodzaj oleju się tutaj nie sprawdza w ogóle? i jest najgorszy pod tym względem?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych