Skocz do zawartości


Zdjęcie

Spaghetti


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 scan651

scan651

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 512 postów

Napisano 29 July 2018 - 21:32 PM

Cześć, jak to u Was jest z sosami do spaghetti - robicie sami czy wolicie gotowe?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 katarzynaczarna

katarzynaczarna

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 postów

Napisano 29 July 2018 - 22:05 PM

Zależy od tego ile mam czasu, jednak jak się zrobi samej to jest zupełnie inny smak, ale jak nie ma wyjścia i człowiek chce zjeść coś na szybko to spaghetti jest bardzo szybkim daniem, staram się jednak żeby chociaż makaron był pełonoziarnisty, a  jak z mięsem to z indyka. 



#3 fitlover

fitlover

    Gaduła

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 30 July 2018 - 06:45 AM

Z reguły staram się robić sosy sama, ale wiadomo doba nie jest rozciągliwa. Jeśli już mam czas to do kilku pomidorów dodaje trochę marchewki, czosnku i cebulki (ilość tych dwóch ostatnich decyduje o ostrości) oraz aromatycznych ziół. W przypadku gdy się spieszę, bo mam jeszcze kilka rzeczy do załatwienia, a żołądek dopomina się jedzenia decyduję się przeważnie na gotowe sosy w słoiczkach. Tylko w wyjątkowych sytuacjach sięgam po sosy w proszku (mówiąc krótko, średnio do mnie przemawiają).

#4 SadPrincessFIT

SadPrincessFIT

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3427 postów

Napisano 30 July 2018 - 11:44 AM

Sama robię a czy on jest wtedy lepszy i zdrowszy niż taki ze słoiczka? Może tak bo nie ma konserwantów ale i tak ładuję tam mnóstwo soli, przypraw, cukier też :)



#5 reva

reva

    Legenda

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1596 postów

Napisano 30 July 2018 - 13:23 PM

Wolę swojskie



#6 R.Nowicki

R.Nowicki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 postów

Napisano 30 July 2018 - 13:31 PM

Uncle Bens zawsze jem syczuański ten uwielbiam



#7 K44

K44

    Moderator

  • Moderators
  • 8388 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 31 July 2018 - 15:15 PM

Uncle Bens zawsze jem syczuański ten uwielbiam

 

A też lubię ale w sumie lubię pół na pół go zmieszać z normalnym przecierem doprawionym już przeze mnie, zawsze bardziej fit wychodzi choć dla mnie pod kątem smaku po prostu lepiej tak :)
 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych