Skocz do zawartości


Zdjęcie

Toksyczne owoce i warzywa?

trujące warzywa i owoce toksyczne owoce warzywa szkodliwe warzywa owoce

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 R.Nowicki

R.Nowicki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 postów

Napisano 28 July 2019 - 13:47 PM

Które owoce i warzywa mogą być szczególnie niekorzystne dla nas i toksyczne są?



Polecamy

Polecamy
  • Advert

#2 Ochoj

Ochoj

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 30 July 2019 - 14:34 PM

Według EWG, owocami jak i warzywami, które mogą być dla nas najbardziej toksyczne z powodu najwyższej chłonności pestycydów są:

truskawki,

szpinak,

nektarynki,

jabłka,

brzoskwinie,

gruszki,

wiśnie,

winogrona,

seler naciowy,

pomidory,

papryka słodka,

ziemniaki.



#3 R.Nowicki

R.Nowicki

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 postów

Napisano 30 July 2019 - 21:13 PM

czyli tylko o te pestycydy chodzi w tym?



#4 Ochoj

Ochoj

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 31 July 2019 - 11:28 AM

czyli tylko o te pestycydy chodzi w tym?

Wydaję mi się, że tak, chociaż jak wiadomo wszystko w za dużych ilościach może być groźne.



#5 Gabi

Gabi

    Gaduła

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 postów
  • LocationOlsztyn

Napisano 04 August 2019 - 11:11 AM

A poza pestycydami nic tam nie występuje groźnego?  <_<



#6 MarekLis

MarekLis

    Nowy

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 13 August 2019 - 01:30 AM

Obecnie... to raczej pestycydy i ew. żywność modyfikowana genetycznie, która do końca zbadana nie jest i jej zwyczajnie nie ufam. Co do pestycydów/ glifosatu- gorzej "potruć" się nie możemy... Także najlepiej wszystko z głową i umiarem.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych